7. - 10. juni 2019

 

Start/Resultatlister        Livestream

Køb billetter

Mere end 3.200 valgte at tage turen til Uggerhalne i Nordjylland for at se finalen i DM mandag eftermiddag

Det har været en helt overvældende interesse for at se finalen i DM for seniorer, som i Pinsen blev afviklet hos Helgstrand Academy i Uggerhalne i Nordjylland.

Det fortæller Jens Trabjerg, direktør i Equitour Denmark, som står bag Pinsens store DM-stævne for ikke bare seniorer men også U25 og pararyttere.

”Vores første optælling viser, at mere end 3.200 besøgende så med under finalen i DM for seniorer, og det er mere, end vi havde turdet håbe på. Normalt tager det tid at skabe traditioner, så det er overvældende, at så mange valgte at bruge deres søndag hos os”, fortæller Jens Trabjerg.

Ingen grund til bekymring

I mere end 15 år er DM blevet holdt på Broholm Slot på Fyn, men i år blev mesterskaberne for første gang flyttet mange kilometer nordpå, og det har givet anledning til bekymring, om det ville betyde, at publikum ville svigte dressursporten. En bekymring der har vist sig aldeles ubegrundet.

”Helt uden at lave målrettet markedsføring for stævnet er det lykkes os at få langt flere mennesker til Nordjylland, end vi havde turdet håbe på. Det viser bare, at der i den grad er interesse ikke bare i Nordjylland men i hele landet for at bakke op om dressursporten”, siger Jens Trabjerg.

Udendørs Horsefestival

Dansk Ride Forbund har valgt, at DM for U25, pararyttere og seniorer de næste tre år skal arrangeres af Equitour Denmark og afvikles hos Helgstrand Academy, og Jens Trabjerg har en drøm om at udvikle stævneaktiviteten.

”Fjorten dage før DM afviklede vi Equitour Aalborg med Nations Cup i både springning og dressur, plus en lang række internationale springklasser. Men spørgsmålet er, om man skal lægge de to stævner sammen”, siger Jens Trabjerg og tilføjer:

”Min drøm er at skabe en pendant til Falsterbo. Det vil sige en udendørs ’Horsefestival’ over flere dage med DM i dressur som omdrejningspunkt, hvor man kan se international dressur og springning på meget højt niveau med nogle af verdens bedste ryttere”.


Med over 85% procent i karakterer red Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zack sig til sejren i DM for seniorer til stor jubel for publikum.

”Jeg er meget, meget glad. Det betyder utroligt meget at blive dansk mester. Det er noget ganske særligt”, sagde 29-årige Daniel Bachmann Andersen, som til daglig er ansat hos Blue Hors i Randbøl.

Finalen blev redet i kür, og det er kun anden gang, at Daniel Bachmann Andersen opnåede over 85% på Blue Hors Zack.

Det blev da også honoreret af de mere end 3.200 tilskuere, som rejste sig op og klappede parret ud af banen.

”Det er en helt vanvittig følelse, når så mange klapper og pifter, og jeg er utroligt glad for, at så mange bakker op om vores sport”, sagde Daniel Bachmann Andersen.

We will rock you

En anden meget populær rytter, Cathrine Dufour, havde i år ladet sin OL-hest Atterupgårds Cassidy blive hjemme. Det var ham, hun vandt DM sammen med i 2018, og i år havde hun overladt scenen til sin unge hest 9-årige Bohemian.

Hun var godt klar over, at det ville blive svært at slå holdkammeraten Daniel Bachmann Andersen, men håbet var alligevel en plads på podiet.

Drømmen gik i opfyldelse for den 27-årige rytter, som også modtog publikums ubetingede hyldest, da hun havde leveret sit ridt til tonerne af Queens ’We will rock you’.

Parret opnåede imponerende 82.450%, og vandt dermed sølv. På tredjepladsen kom Agnete Kirk Thinggard og Jojo Az, som fik 77.850% 

Ærespris til Dufour

I forbindelse med DM for seniorer blev Lis Hartels ærespris uddelt, og i år tilfaldt den Cathrine Dufour. Æresprisen blev overrakt af H.K.H. Prinsesse Benedikte, som i sin motivation lagde vægt på, at Cathrine Dufour ikke bare er kendetegnet ved talent og hårdt arbejde, hun er også et godt forbillede for unge dressurryttere, fordi hun har så stor fokus på høj hestevelfærd og moderne, let ridning.

En pris Cathrine Dufour sætter meget stor pris på. 

”Det er en meget stor ære, og jeg vil bruge den til at motivere de unge, og forhåbentlig kan jeg blive ved med at udvikle dressuren i en positiv retning”, sagde Cathrine Dufour.

Se alle resultater fra DM her:

https://online.equipe.com/da/competitions/31274


Det kan være svært at holde formen tre dage i træk, men det lykkedes i overbevisende grad for 21-årige Victoria E. Vallentin og den 13-årige vallak Ludwig der Sonnenkönig.

Søndag eftermiddag vandt de DM for U25-ryttere med samlet 227.964 procent og var derfor et stort skridt foran Josefine Hoffmann og Hønnerups Driver, som fik 214.975 procent, og dermed indkasserer sølvmedalje.

”Det er meget overvældende at have vundet. Ludwig har ikke rigtigt nogen svagheder, og det var kun i 2. afdeling lørdag, at han var en lille smule træt, ellers har han ramt formkurven hver dag, og det er lidt en udfordring, så jeg er ovenud tilfreds”, fortæller Victoria E. Vallentin, som til daglig er ansat hos Helgstrand Dressage i Vodskov.

En enkelt lille fejl

Finalen blev redet i kür, og at dømme efter publikums klapsalver var der ingen tvivl om, at den unge rytter både er populær og en af klassens absolut største favoritter.

”Jeg har selv valgt musikken, men da jeg hørte, hvordna det var blevet sat sammen første gang, tænkte jeg, at det var lidt voldsomt. Men jeg bliver mere og mere glad for musikken, og jeg synes, det passer utroligt godt til Ludwig”, fortæller Victoria E. Vallentin.

Da der er tale om kür, kender dommerne ikke ekvipagens program på forhånd, og det giver rytteren mulighed for at improvisere undervejs. En mulighed Victoria E. Vallentin benyttede i dag.

”Jeg var lidt foran mit program hele tiden, og jeg måtte derfor holde igen i galoppen og sørge for at udnytte hjørnerne. Derudover lavede jeg en lille fejl i 2’er changementerne i galopprogrammet, og i slutningen af programmet valgte jeg derfor at lave dem igen for at vise, at vi kan lave dem fejlfrit”, fortæller Victoria E. Vallentin, som udtaget til både Nordisk Mesterskab og EM.

Top tre i DM for U25-ryttere:

Victoria E. Vallentin, Ludwig der Sonnenkönig, Uggerhalne Sportsrideklub, 227.964%

Josefine Hoffmann, Hønnerups Driver, Vejle Rideklub, 211.975%

Søren Wind, Diego, Uggerhalne Sportsrideklub, 211.230% 

Se samlet resultat her:

https://online.equipe.com/da/class_sections/419577


 

Det sker sjældent, men i dag lykkedes det for berider Michael Søgaard at opnå præcis samme karakterer på begge sine heste i anden afdeling af Bundgaard Byg, som blev afviklet i forbindelse med DM hos Helgstrand Academy i Vodskov.

73.417% blev det til i klassen, der blev redet i Intermediare II Kür, og med klassen højeste karakter snuppede den 50-årige rytter førstepladsen på Slæbækgård’s Santino og andenpladsen på Jukebox.

På tredjepladsen blev der plads til Betina Jæger Jensen og Nørregårds Denzel, Uggerhalne Rideklub, som fik 72.917%

Svære programmer

Michael Søgaard, som til daglig er ansat på Vallensbæk Ridecenter, ligger nu i front den samlede stilling i Bundgaard Byg cuppen, og var overvældende tilfreds med de to ridt, som nu har lagt ham i front i den samlede stilling.

”Jeg havde valgt to svære kür-programmer til mine heste, og selvom jeg lavede nogle små fejl, er jeg virkelig godt tilfreds. Det giver noget ekstra at ride til musik, og jeg bliver helt opslugt. Det tager mig ikke ret lang tid at vælge musik til mine programmer, og jeg skal ikke have hørt det ret mange gange, før jeg kan det udenad”, fortæller Michael Søgaard.

Bundgaard Byg er en cup, der bliver redet over tre kvalifikationsrunder, hvoraf weekendens afdeling er den 2. Næste kvalifikation er på Vilhelmsborg den 23. – 25. august. 18 ryttere går videre til finalen på Blue Hors i november. 

Se alle resultater her:

https://online.equipe.com/da/competitions/31274

 


Du har stadig mulighed for at købe din billet ved indgangen når du kommer på pladsen.

Der kan købes billetter til 100 kr. pr person i indgangen, og børn under 12 år kommer ind gratis.

Så grib fat i familien, og kør til Helgstrand Academi for at se finalerne i DM dressur for U-25 og senior.

Finalen for U-25 starter 11.30 og finalen for seniorer starter kl 14.00. 


Søndag eftermiddag kl. 14 starter den spændende DM-finale for seniorer, hvor Daniel Bachmann Andersen har lagt sig i front med Blue Hors Zack. Der er gratis siddepladser på tribunen, hvis du har købt billet til stævnepladsen, men kan du af en eller anden grund ikke nyde Danmarks bedste dressurryttere fra første parket, er der ingen grund til at fortvivle. Zibrasport.dk sender nemlig finalen live, og du kan altså nyde rytternes kürprogrammer hjemme fra sofaen. Det koster kun 149 kroner.

Umiddelbart før finalen blænder Zibrasport op for deres studie 'Riders Corner', hvor vært Rikke Højgaard laver optakt, og når sidste rytter rider på banen ca. 16.30, er der igen gæster i studiet. Riders Corner er gratis.

Du kan se med her på hjemmesiden eller på https://www.facebook.com/EquitourDenmark/?epa=SEARCH_BOX

 

 

 


Kontakt os

Kontakt os for yderligere information eller spørgsmål vedr. stævnet

  • Grindstedvej 54, Uggerhalne, 9310 Vodskov
  • +45 40 25 49 86
  • jt@equitour.dk

Tilmelding til nyhedsbrev

* skal udfyldes